La Diputació Provincial de Castelló impulsa 'Castelló Repte Digital' per a enfortir les competències digitals en municipis menys poblats

'Castelló Repte Digital’ preveu realitzar almenys una formació en competències digitals bàsiques en 115 localitats “amb el repte de formar un mínim de 900 persones fins a març de 2026”, assenyala la vicepresidenta

Junta_de_Gobierno_4_1.jpg

La Diputació Provincial de Castelló continua el seu compromís amb els municipis més xicotets de la província, anunciant la presentació del projecte 'Castelló Repte Digital' en la convocatòria actual de Repte Rural Digital del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. Aquest programa, emmarcat en l'Ordre TED/1326/2023/, té com a objectiu oferir oportunitats equitatives i millorar la qualitat de vida en els 135 municipis, especialment els menys poblats.

María Ángeles Pallarés, vicepresidenta i responsable de l'àrea Econòmica, va afirmar que amb aquesta iniciativa es busca promoure la capacitació digital en localitats de fins a 5,000 habitants, prioritzant a persones majors, dones, infància, joventut i aturats. La subvenció aprovada aquesta setmana recolza el programa 'Repte Rural Digital', demostrant l'agilitat i utilitat de l'administració provincial.

El programa, finançat amb fons de la Unió Europea a través del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, cerca impulsar les competències digitals en àrees en risc de despoblació. 'Castelló Repte Digital' té previst realitzar almenys una formació en competències digitals bàsiques en els 115 municipis que compleixen els requisits, amb l'objectiu de formar almenys a 900 persones fins a març de 2026.

Vicente Pallarés, diputat de Promoció Econòmica, va ressaltar la reacció positiva dels alcaldes davant el programa i va destacar que molts d'ells van expressar el seu suport a través de cartes, enfortint la cohesió territorial i facilitant la realització d'accions formatives en els seus municipis. El pla formatiu abordarà temes com a navegació web, comunicació en línia, tràmits en línia, seguretat digital i resolució de problemes.

María Ángeles Pallarés va subratllar que 'Castelló Repte Digital' contribuirà a superar els reptes del nou model econòmic, productiu i social, fomentant la igualtat d'oportunitats en l'accés a recursos digitals i enfortint la cohesió social a la província. Aquest projecte s'alinea amb els objectius del Pla Nacional de Capacitats Digitals i del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, consolidant el compromís de la Diputació Provincial de Castelló amb el progrés i el benestar dels seus ciutadans.

carxofa24.png

banner_nules.jpegBASE faldon ESAP LA VALLpresidencia_h3.jpg

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

mosquits genèrica

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació