ANUNCI.jpg

 

La Diputació de Castelló aprova les bases per a ajudar a les cooperatives a crear insectaris per a fer front al ‘cotonet’ dels cítrics

1080-810-max_1.jpg

La Junta de Govern de la Diputació de Castelló ha aprovat les bases que regulen la línia de subvencions per valor de 100.000 euros per a la creació i el manteniment d'insectaris col·laboradors per al control del Planococcus Citri, conegut de manera comuna com ‘cotonet’.

La concessió d'aquestes ajudes, en règim de concurrència competitiva, té com a objectiu sufragar el cost de xicotetes obres d'adaptació de les instal·lacions o el manteniment, creació o posada en marxa d'insectaris col·laboradors de cria d'enemics naturals en cooperatives agroalimentàries que operen en el sector citrícola.

Podran beneficiar-se d'aquestes subvencions les societats cooperatives agroalimentàries de la província de Castelló que operen en el sector citrícola. Així mateix, els programes subvencionables són:

1.- Nous insectaris, amb l'adquisició del material necessari, així com obres per a la creació i posada en marxa de nous insectaris col·laboradors de cria Cryptolaemus montrouzieri per al control de pseudcóccids en general, i Anagyrus aberiae per al control del pseudocóccids Delottococus Aberiae (tots dos insectes són enemics naturals contra el ‘cotonet’).

2.- Insectaris ja existents, amb xicotetes obres d'adaptació i millores tecnològiques o de manteniment de les instal·lacions ja existents i en funcionament. També es podran subvencionar recursos humans per al control i seguiment de la cria dels insectes.

La subvenció màxima per beneficiari serà de 15.000 euros per a insectaris ja existents i de 10.000 euros per a nous insectaris en conceptes de despeses d'inversió.

Els interessats a concórrer en aquest procediment hauran de presentar les seues sol·licituds dins del termini de 20 dies naturals a comptar des de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló, que es produirà en breu.

 

    ANUNCI.jpg

 


                                                                                         logo-ojd-interactiva.png.webp

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació