La Diputació de Castelló intensificarà la fumigacions en el litoral davant la previsió meteorològica de forts episodis de pluges

El president José Martí destaca la capacitat de reacció de la direcció del Pla Provincial contra els Mosquits, que ha modificat el full de ruta que inicialment s'anava a seguir davant l'avís que durant les jornades del dimarts i el dimecres pot ploure de manera intensa en la costa provincial

1441-1024.jpg

La Diputació de Castelló ha adaptat el seu calendari setmanal de lluita contra la plaga de mosquits a la província a les últimes previsions meteorològiques que apunten la possible aparició de forts episodis de pluges durant les jornades del dimarts 13 i el dimecres 14 de setembre. Així ho ha anunciat el president José Martí, qui ha explicat que s'actuarà en 34 municipis de la costa i l'interior, encara que intensificant en aquesta ocasió els treballs en aquells punts del litoral en els quals habitualment la combinació de pluges i altes temperatures sol provocar un important increment de la població de dípters. Els equips tenen la instrucció de prestar especial atenció a les zones humides del sector litoral sud i del sector litoral centre de la província.

La redefinició del calendari de tractaments és una decisió que adopta la direcció tècnica del Pla Provincial contra els Mosquits davant l'evidència empírica que la combinació de pluges i calor sol afavorir l'increment del número d'aquests insectes.

D'aquesta manera, la Diputació s'endinsa en la segona setmana del mes de setembre mantenint la seua ofensiva contra la plaga de mosquits «amb l'objectiu de minimitzar les molèsties a la ciutadania habitual, els turistes i els professionals del sector de l'hostaleria».

Martí ha destacat el «gran esforç que es realitza des de l'àrea de Medi Natural que dirigeix la diputada María Jiménez.

Capacitat de reacció

També s'ha referit «la capacitat de reacció de tots els actors implicats, ja que en qüestió de poques hores, coneguts els últims parts meteorològics, han procedit a redefinir el full de ruta a seguir entre el dilluns 12 i el divendres 16 de setembre».

Tractaments terrestres

El president recorda que la Diputació aplicarà tractaments terrestres perquè tal com indiquen de forma reiterada els experts, «són molt més efectius, en actuar sobre larves i insectes adults, a diferència del que ocorre amb els aeris, que únicament resulten eficaços contra les larves».

Informes als ajuntaments

La institució provincial també realitza informes periòdics sobre l'existència de mosquits en les zones urbanes dels diferents municipis de la província, que es traslladen als ajuntaments perquè les seues empreses contractades sàpiguen on i com actuar. Concretament, aquesta setmana es farà anàlisi de situació en els municipis que formen part de les denominades Ruta 2 (Rossell, Sant Rafael del Riu, Canet lo Roig, La Jana, Traiguera, Sant Jordi, Cervera del Maestrat, Càlig i Santa Magdalena de Polpís), Ruta 7 (Serra d’en Galceran, Torre d’en Doménec, Vilanova d'Alcolea, Benlloc, la Vall d'Alba, La Pobla Tornesa, Vilafamés i Borriol) i Ruta 13 (Fanzara, Onda, Tales, Vila-real, Betxí, Artana, Vall d'Uixó, Alfondeguilla).

Nou Pla Provincial

El dirigent provincial també ha recordat que el nou Pla Provincial contra els Mosquits que ha entrat en vigor en 2022 té un pressupost de 630.348 euros i contempla un increment anual del 30% en el nombre de jornades de treball, així com un estalvi econòmic del 36% respecte a 2021 i 2020, exercicis en els quals la dotació econòmica del Pla era d'un milió d'euros a l'any.

José Martí ha posat en valor el treball realitzat per la diputada provincial de Medi Natural, María Jiménez, el personal tècnic del departament i l'empresa concessionària del nou contracte «perquè em consta que treballen amb la màxima dedicació i rigor en nom de l'obtenció dels millors resultats». De totes maneres, recorda que «és una batalla difícil, que presenta grans complicacions, perquè una de les conseqüències del canvi climàtic general és l'increment de la població de mosquits».

 

ashotur22

BASE faldon ESAP LA VALL

 

     

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

mosquits genèrica

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació