La Diputació de Castelló estudia l'aplicació immediata de les mesures per a l'eficiència i l'estalvi energètic en els seus edificis

L'equip de govern ja ha posat en marxa a més una reforma del Reglament per a augmentar el teletreball

6278_15-12-20_PLENO_DE_PRESUPUESTOS_RAW__DSC0789.JPG

La Diputació de Castelló treballa ja en l'elaboració d'un informe tècnic que determine la immediata aplicació de les mesures per a l'eficiència i l'estalvi energètic en tots els seus edificis, aplicant així les normes anunciades ahir pel Govern.

El president de la Diputació, José Martí, ha destacat que “hem demostrat ja durant aquests mesos el seu absolut compromís a l'hora d'adaptar el funcionament de la institució a les actuals circumstància i incertesa energètica provocada de manera directa per la invasió militar injustificada d'Ucraïna per part de Rússia”.

En aquest sentit, ja s'han donat instruccions als serveis tècnics de la casa perquè analitzen al detall, una vegada s'ha publicat hui en el BOE, el Reial decret llei 14/2022, d'1 d'agost, de mesures de sostenibilitat econòmica en l'àmbit del transport, en matèria de beques i ajudes a l'estudi, així com de mesures d'estalvi, eficiència energètica i de reducció de la dependència energètica del gas natural.

El Reial decret llei, entre altres aspectes, incideix en el consum eficient dels immobles de les administracions públiques, com tindre les temperatures de calefacció i refrigeració limitades a 19 i 27 graus centígrads respectivament, o instar a regular els horaris d'apagat de l'enllumenat dels edificis públics.

Al marge d'aquesta qüestió, l'equip de govern de la Diputació de Castelló s'ha compromés a presentar en la primera setmana de setembre una proposta de nou reglament de teletreball, que va en la línia de les mesures anunciades recentment pel Govern d'Espanya per a contindre l'escalada de la inflació que s'ha produït en els últims mesos per la invasió militar d'Ucraïna per part de Rússia, i reduir el consum d'energia.

El compromís es va formalitzar en la reunió que va mantindre al juliol el diputat de Recursos Humans, Santiago Agustí, amb representants sindicals i tècnics de la Diputació. Segons Agustí, “són mesures que s'aplicaran entre setembre i desembre de 2022 i que contribuiran a reduir el consum i la factura energètica, un objectiu de país en un moment concret com l'actual, que ens concerneix a totes i tots".

Mancant definir els detalls de la proposta, es considera la possibilitat d'implementar un dia de teletreball a la setmana en aquells llocs que es puguen desenvolupar a distància amb connexió a internet. També s'està estudiant la possibilitat d'incrementar les jornades de teletreball per als qui residisquen a més de 20 o 25 quilòmetres de distància del seu centre de treball.

 

ashotur22

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

mosquits genèrica

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació