Els treballs impulsats per la Diputació i la Conselleria en el pou de Llargueres II garantiran l'aigua potable a Benassal i Vilafranca aquest estiu

El diputat de Sostenibilitat visita la infraestructura amb les alcaldesses dels municipis per assegurar el seu funcionament i l’abastiment hídric

20220712_FOTO_II_Pou_Llargueres.jpeg

El diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, ha visitat el pou de Llargueres II, situat al terme municipal de Benassal, amb 1.080 metres de profunditat, que garantirà el subministrament d'aigua potable a Benassal i Vilafranca aquest estiu.

«Amb aquestes actuacions executades per la Conselleria de Transició Ecològica i la Diputació de Castelló garantim que el municipi de Vilafranca, que és motor econòmic de tota la comarca dels Ports i ha tingut molts problemes d'abastiment hídric, tinga accés a l'abastiment hídric perquè és un municipi on la meitat de l'aigua es consumeix en la indústria tèxtil», ha incidit Garcia.

En una reunió amb les alcaldesses dels municipis de Vilafranca, Silvia Colom, i de Benassal, Mari Luz Monterde, el diputat de Sostenibilitat ha manifestat que «la realitat que tenim amb el canvi climàtic i la sequera, ens demostra que aquestes polítiques, les que estem fent Compromís de prioritzar i garantir el subministrament d'aigua, són el camí per a poder ser més resilients i mitigar els efectes climàtics».

En aquest sentit, ambdues alcaldesses han agraït la intervenció de la Conselleria i de la Diputació perquè «no caldrà demanar cubes en cas de sequera i garantirà l'abastiment d'aigua potable i de qualitat a les localitats».

Amb aquesta intervenció de la Diputació al pou de Llargueres II s'evitarà l'augment de terbolesa de l'aigua que van patir les llars de Vilafranca durant l'any passat, «i oferiran un servei bàsic als municipis, així com un accés a reserves d'aigua per al seu consum», ha conclòs Garcia.

 

ashotur22

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

mosquits genèrica

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació