El president de la Diputació de Castelló reivindica el paper de les cooperatives en el desenvolupament econòmic i social de la Comunitat Valenciana

José Martí assisteix a Castelló a la celebració del Dia Mundial del Cooperativisme, on destaca la component solidària d'aquestes entitats en les quals els seus socis uneixen forces “per a remar en una única direcció en nom del bé comú”

1504-1024.jpg

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha reivindicat el paper que juguen les cooperatives en el desenvolupament econòmic i social d'Espanya i de la Comunitat Valenciana, des del convenciment de què «parlar de cooperativisme és fer-ho de solidaritat, d'unir forces per a treballar tots junts en una única direcció i cedir part de la capacitat de decisió en benefici del conjunt». Així ho ha manifestat en la intervenció que ha realitzat en l'acte organitzat per la Confederació de Cooperatives Valencianes (CONCOVAL) en el Auditori de Castelló amb motiu del Dia Mundial del Cooperativisme.

En el seu discurs, el dirigent provincial ha mostrat el seu convenciment que «les cooperatives són el millor instrument d'autodefensa i de progrés per als xicotets productors», al·ludint a més a la seua capacitat per a augmentar el benefici de les inversions i minimitzar les conseqüències dels contratemps amb una frase del papa Francisco en la qual aquest assenyala que “les cooperatives ho desafien tot, fins a les matemàtiques, perquè en una cooperativa un més un dona tres i un fracàs és mig fracàs”.

El president ha traslladat als assistents la proximitat i suport de la Diputació de Castelló en un moment com l'actual plagat de dificultats per la forta pujada de la inflació generada arran de la invasió d'Ucraïna per l'exèrcit de Rússia. Un conflicte que «arriba en el pitjor moment, en ple procés de recuperació de la crisi originada per la pandèmia».

No obstant això, també ha volgut enviar un missatge d'esperança a tenor de les importants ajudes i decisions que estan adoptant els governs central i l'autonòmic per a minimitzar les conseqüències d'aquesta crisi dels preus «a pesar que les administracions públiques no sempre poden actuar amb tota la rapidesa que us agradaria». En aquest context, ha citat al pare de la Psicologia americana, William James per a fer una reivindicació de l'optimisme perquè «el pessimisme condueix a la feblesa».

 

ashotur22

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

mosquits genèrica

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació