La Diputació de Castelló programa per a aquesta setmana tractaments terrestres contra els mosquits en 75 municipis

Es tracta d'actuacions a desenvolupar en municipis de costa i interior que es programen segons les necessitats detectades per la direcció del Pla Provincial contra els Mosquits

 DSC4761

La Diputació de Castelló realitzarà tractaments terrestres contra els mosquits en 75 municipis de la província entre els dies 4 i 7 de juliol. Ho ha anunciat el president, José Martí, qui també ha explicat que des de l'àrea de Medi Natural «es continua donant la batalla contra els mosquits amb la màxima intensitat possible», tant en els municipis de costa com en els d'interior. Unes actuacions que es realitzen conforme al full de ruta que elabora el personal tècnic que està al capdavant del Pla Provincial contra els Mosquits després d'analitzar la situació existent en les diferents zones del territori. Una de les novetats d'aquesta setmana és que durant els seus cinc dies laborals es realitzaran tractaments en el terme de Torreblanca.

Cal destacar que respecte a exercicis anteriors, amb la nova licitació de 2022 en el Pla Provincial s'han introduït importants millores i un significatiu increment de les jornades de tractament terrestre que s'apliquen en el conjunt de la província.

Martí felicita a María Jiménez

El president José Martí ha felicitat la diputada de Medi Natural, María Jiménez, al personal del seu departament i a la direcció del Pla Provincial contra els Mosquits «pel gran esforç que estan realitzant per a combatre la proliferació d'aquests insectes i minimitzar les molèsties que originen a la població». En aquest sentit, ha manifestat que «des de la Diputació ens esforcem al màxim per a preservar el benestar de les nostres veïnes i els nostres veïns, i el de les persones que ens visiten durant l'estiu, alguna cosa que fem sempre i que ens sembla especialment important enguany, que és el de la volta a la normalitat del sector turístic, una vegada superades les restriccions ocasionades per la pandèmia del covid».

Coordinació amb els ajuntaments

Per part seua, la diputada de Medi Natural, María Jiménez, ha recordat que la Diputació de Castelló s'encarrega de realitzar tractaments terrestres en el medi natural, en les zones humides i de marjal. També elabora estudis periòdics sobre la presència de mosquits en les zones urbanes dels municipis de la província, «una informació que entreguem als ajuntaments perquè en l'exercici de les seues competències actuen on i quan calga». Jiménez afegeix que «la batalla contra els mosquits és un assumpte que ens concerneix a tots» i que «per a ser més eficaços, tots hem de remar en la mateixa direcció».

La diputada ha tornat a defensar la conveniència dels tractaments terrestres «perquè tots els experts ens diuen que resulten molt més eficaços que els aeris», ja que segons explica, «aquests últims ataquen només a les larves mentre que els terrestres acaben amb les larves i els mosquits adults». També ha recordat que la legislació europea resulta molt restrictiva en matèria de tractaments aeris, per la qual cosa les autoritats sanitàries únicament els poden aprovar quan es donen determinades circumstàncies.

 

ashotur22

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

mosquits genèrica

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació