Nules posa en marxa el Pla d'Igualtat Municipal

Antonio Romero 29 1 19ÀUDIO+VÍDEO| El regidor de Polítiques d'Igualtat, Antoni Romero, conta tots els detalls. A més, presenta les excursions saludables. 

Nules compta per primera vegada amb un Pla d’Igualtat Municipal que s’ha posat en marxa aquest mes de gener i estarà en vigor fins a l’any 2023. Aquest pla contempla tres àrees principals que es van a treballar entre els diferents sectors de la població com són la transversalitat, la cultura d’igualtat i la prevenció i eradicació de la violència masclista.

Així doncs, en concret el Pla d’Igualtat Municipal recull un total d’onze objectius entre els quals es troba el promoure una comunicació en igualtat i fomentar l’ús del llenguatge inclusiu i les imatges igualitàries en l’àmbit intern i extern; impulsar un canvi de model que  permetrà la conciliació de la vida familiar, laboral i personal i que fomente la coresponsabilitat entre la ciutadania; fomentar i facilitar ferramentes per a incorporar una perspectiva de gènere en l’educació; promoure les activitats en matèria d’igualtat en l’àmbit d ela cultura; fomentar pràctiques esportives i hàbits de salut amb perspectiva de gènere; impulsar activitats culturals i festes no sexistes; atendre a la diversitat i a les desigualtats que hi ha al municipi; fomentar la informació, sensibilització i prevenció de la violència de gènere en tots els àmbits i promoure l’atenció integral de les dones en situació de violència masclista; entre altres.

“Ara anem a constituir la Taula Municipal d’Igualtat per a fer un seguiment de les accions que anem a ficar en marxa, aquesta taula estarà constituïda per representants de l’ajuntament amb el regidor, tècnics i Policia Local; i de la ciutadania amb el Consell de la Dona i el Consell Municipal d’Igualtat en l’Educació de Nules”, comenta el regidor de Polítiques d’Igualtat, Antonio Romero.

En breu començarà una campanya informativa en la localitat per a difondre aquest pla que va ser aprovat per unanimitat en la sessió plenària celebrada el passat 27 de desembre.

   

Per altra banda, també està en marxa el primer Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Nules enfocat als treballadors de l’entitat local, “l’objectiu principal d’aquest pla és aconseguir l’igualtat reial entre homes i dones, es tracta d’un programa de treball que estarà vigent per un període de quatre anys”, matisa Romero.

Cal destacar a més que aquest pla d’igualtat contempla un Protocol de Prevenció i Actuació front a l’Assetjament Sexual i a l’Assetjament per raó de sexe.

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació