Moncofa baixa a 6 dies el període mitjà de pagament a proveïdors

wences alos est nouL'alcalde, Wences Alós, destaca que també hi ha hagut una baixada del deute 

L'Ajuntament de Moncofa ha reduït el temps de pagament mitjà a proveïdors, deixant-ho en 6 dies. Molt arrere queda l'any 2011 quan en el municipi, segons un mostreig, el període de pagament se situava entorn dels 920 dies, segons va explicar l'alcalde i regidor d'hisenda, Wences Alós. En la seua opinió, «encara queda molt per fer», però considera que aquests resultats són «fruit de la gestió econòmica que està realitzant l'actual equip de govern, perquè les empreses que treballen per a l'administració local han de cobrar a temps. L'administració ha de complir les seues obligacions i no ofegar a les empreses que treballen amb ella, així poden mantenir els seus negocis oberts i pagar als seus treballadors».

Es considera període mitjà de pagament els dies que transcorren des dels trenta dies posteriors a l'entrada de la factura en una administració, per la qual cosa des que entra una factura en l'Ajuntament de Moncofa fins que es procedeix al seu pagament, transcendeix de mitjana una mica més d'un mes.


Actualment, l'Ajuntament de Moncofa, havent augmentat el volum de despesa realitza pagaments de forma quinzenal, conseqüència de la qual cosa s'ha reduït l'import de factures pendents de pagament.


MENYS DEUTE 

Així mateix, en els últims exercicis s'han practicat no solament les amortitzacions de deutes legalment exigits en virtut de la llei d'estabilitat, sinó també, amortitzacions extraordinàries de deute que han permès baixar el nivell d'endeutament de l'ajuntament de Moncofa de forma considerable. «El nivell de deute de l'Ajuntament que aconseguisc el 100 % en el passat se situava en la liquidació de l'exercici 2016 a un 37,75 % i s'espera que en la liquidació de l'exercici 2017 baixe del 25 %” assegura l'alcalde.


No obstant açò, malgrat l'important esforç realitzat en el pagament del deute, «i gràcies a les polítiques implantades», també hem aconseguit «baixar la contribució, amb la revisió del valor cadastral dels habitatges i la reducció del 6% del tipus impositiu enguany, disminuint els pagaments que han de realitzar els veïns en 300.000 euros per al 2018».

ashotur22

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

gosset moncofa

mosquits genèrica

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació