El Consorci de Museus se suma a la fira MART de Castelló

El CMCV participa en la 9a edició de la Fira d'Art Contemporani de Castelló, MART, del 16 al 19 de juny a l'Auditori i Palau de Congressos de la localitat

220614 EDUC foto2 CMCV FeriaMarte Castello

Un any més el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana participa com a entitat col·laboradora en MART, la Fira d'Art Contemporani de Castelló, que se celebra del 16 al 19 de juny a l'Auditori i Palacio de Congressos de Castelló.

Continuant amb el seu compromís amb aquesta cita artística i amb la programació cultural de la província de Castelló, el CMCV presenta en la fira castellonenca dues obres de la col·lecció 'Art Contemporani de la Generalitat Valenciana' d'autoria castellonenca. Es tracta de les del tàndem format pels fotògrafs María Bleda i José María Rosa i l'escultor Sebastià Miralles, mort l'any 2017.

Aquestes dues obres formen part de la col·lecció 'Art Contemporani de la Generalitat Valenciana', una col·lecció viva que la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport va posar en marxa l'any 2017 amb l'objectiu d'impulsar i revitalitzar el sector artístic del nostre territori.

"Les 129 obres d'art adquirides per la Generalitat Valenciana en aquests últims cinc anys són motiu de nombroses exposicions, produïdes des del Consorci de Museus, amb les quals fem que entren en contacte amb la ciutadania, tant en grans ciutats com en xicotets municipis", ha explicat José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus.

"D'aquesta manera - ha afegit Pérez Pont- reconeixem a aquells artistes i peces destacades que ens ofereixen una panoràmica de l'art contemporani actual. Enguany, en el marc de la nostra participació habitual en la fira MART, presentem els treballs de Bleda i Rosa i de Sebastià Miralles, magnífics representants i autèntics referents de l'art contemporani a la província de Castelló".

Pérez Pont en directe amb 'Jot Down'

Divendres que ve, 17 de juny, a les 19.00 hores, el director del Consorci de Museus participarà en una entrevista en directe en l'espai de la revista 'Jot Down', en la qual conversarà sobre la 'transperiferia' amb Teresa Garalza. Posteriorment, en el mateix espai, Joan Feliu moderarà la xarrada entre Marisol Salanova, Fernando Castro Flórez i Óscar García García.

9a edició MART

En l'edició d'aquest juny de 2022, el públic podrà gaudir d'una selecció d'art contemporani procedent de galeries de tot el panorama nacional; una secció ceràmica dedicada al blau cobalt i a l'or i una infinitat d'activitats programades al voltant d'aquest esdeveniment.

L'artista convidat enguany és el madrileny Óscar Seco (Madrid, 1964), que exposarà part de la seua última sèrie 'Morirem tots', obra realitzada durant la pandèmia, amb una temàtica apocalíptica basada principalment en cinema de sèrie B, ciència-ficció, còmics i motius bèl·lics. L'obra de Seco es troba en museus com el Reina Sofia i en col·leccions com NOMÉS, Unipublic o Fundació La Caixa.

Enguany, a més, el certamen ha guardonat al logronyés Arturo Sarramián amb el Premi Mart Nacional, el castellonenc Carlos Sebastiá amb el Premi Mart Castelló i el madrileny Miguel Bañuls, que exposarà la seua obra en l'Espai UBE.

Pel que fa a l'habitual Espai Ceràmic de la fira, s'ha desenvolupat un projecte exclusiu per a l'ocasió que enllaça amb la ceràmica blava i daurada de Manises. Per a això, la comissària Teresa Calbo i els artistes participants han dut a terme una investigació sobre el seu origen i han arribat fins a la ceràmica nassarita, el món hispà-àrab i la terrisseria mudèjar. Els artistes que participen en la secció són Álvaro Albaladejo, Raquel Algaba, Paloma de la Creu, Iván Forcadell, Montserrat Gómez Osuna, Virgínia Paradise i Sandra Val.

A més d'aquest espai, la fira compta amb la secció més tradicional, Mart Curated, comissariada per Nacho Tomás, i en la qual l'artista convidat és el madrileny Óscar Seco. Seco estarà acompanyat de 15 galeries, 3 premis i el projecte Taronges amb Art.

Els artistes participants en Mart Curated enguany són: Rigoberto Camacho (Art Corner Gallery), Isabel Merchante (Atelier Solar), Annita Klimt (DDR Art Gallery), Alberto Ámez (Espai Líquid), Ana Rod (Espai Clatell), Juli About (Est Art Space), Federico Granell (Galeria Llamazares), Iván de Menis (Galeria Xavier Fiol), Miguel Ángel Erba (Herrero de Tejada), Alba Lorente (La Carbonería Espai d'Art), Cristina Ramírez (La Gran), Paco Dalmau (La Merceria), Rubén Torras Llorca (Pep Llabrés Art Contemporani), Rosanna Casano (Piramidón Centre d'Art Contemporani), Alicia Torres (Shiras Galeria) i Fernando Navarro (Taronges amb Art).

Sobre MART

Després de huit edicions -i ja de camí a la novena- la fira MART s'ha posicionat com l'única fira d'art de la Comunitat Valenciana i es caracteritza per dirigir-se a tota mena de públic, a més de ser la cita ideal en la qual iniciar-se en el col·leccionisme.

Una plataforma per a la difusió de l'art contemporani que realitza activitats durant tot l'any i culmina amb la celebració de la Fira d'Art Contemporani de Castelló. Després de nou anys consecutius, s'ha fet amb un merescut espai en el calendari cultural nacional, una cita que permet obrir a centenars de visitants el talent, les millors obres, els i les artistes i les galeries. 

ashotur22

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació