Bravo anuncia que ha sol·licitat el canvi de la Llei de Carreteres per a sancionar amb fins a 15.000 euros a proxenetes i clients de prostitució

La consellera reclama de nou una llei estatal integral i destaca que la iniciativa és un pas més "per a una societat lliure d'aquesta vergonya"

220613 JUST Foto GBravo Prostitucion 2jpg

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat que s'ha sol·licitat a la conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat la modificació de diversos articles de la Llei de Carreteres de la Comunitat Valenciana de 1991 perquè es puga sancionar amb multes de fins a 15.000 euros als clients de prostitució que pretenguen adquirir sexe de pagament en les vies de titularitat autonòmica.

Bravo ha realitzat aquest anunci durant la seua intervenció en el Fòrum Feminista "Proposades Ordenança Prostitució", organitzada per l'àrea de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València en el qual ha assegurat que aquesta iniciativa s'uneix a les altres que ha posat en marxa el seu departament "per a poder establir una societat lliure de prostitució".

La consellera ha explicat que la proposta enviada a la Conselleria de Política Territorial se sol·licita la inclusió d'un nou article al final del Títol VIII de la normativa autonòmica sobre carreteres on es prohibisca "l'ocupació temporal de les zones de domini públic, de protecció i de reserva per a realitzar en ella usos i activitats relacionades amb la prestació de serveis de naturalesa sexual".

A més, la proposta afig que s'ha d'establir "un procediment d'actuació de suport i protecció a les persones que realitzen usos i activitats relacionades amb la prestació de serveis de naturalesa sexual".

D'aquesta manera, la proposta de la Conselleria de Justícia inclou també l'addició a l'article 41 de la Llei de Carreteres un nou apartat que definisca com a infracció greu "sol·licitar, negociar o acceptar, directament o indirectament, serveis sexuals retribuïts en els espais subjectes a aquesta llei, segons el que es disposa en el seu article 2. En cap cas les conductes detallades en aquests articles seran motiu de sanció per a les dones en situació de prostitució o víctimes d'explotació sexual".

En aquest sentit, es considerarà com una infracció greu que podrà ser sancionada amb multes d'entre 3.001 i 15.000 euros.

Així mateix, la consellera ha explicat que el model valencià per a erradicar la prostitució, "en el qual estem treballant des de fa quinze mesos", està basat "en la necessitat de garantir drets fonamentals perquè sense ells no podem parlar de democràcia".

Per això, Bravo ha defensat que, encara que cal "posar el focus en els proxenetes", també "cal mirar-les a elles, que no són ací per la seua voluntat sinó perquè continuem arrossegant un concepte de societat patriarcal en el qual hi ha homes que consideren que tenen dret a pagar pel cos d'una dona"

"Des de la Generalitat continuarem marcant el camí cap a l'abolició amb mesures concretes com la modificació de la Llei d'Espectacles i el model d'Ordenança Abolicionista per a acabar amb aquest fenomen que ens avergonyeix", ha conclòs Gabriela Bravo. 

ashotur22

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació