La província de Castelló lidera la baixada dels furts als camps a la Comunitat Valenciana

alm1ENTREVISTA|El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ens ha contat en Hoy por Hoy la Plana Baixa les principals conclussions de l'informe que s'ha presentat a Almenara

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha destacat el paper de la Guàrdia Civil i l'Equip Roca a l'hora de protegir les collites dels agricultors de la província de Castelló, “ara que és a punt de començar la campanya de cultius tan importants com els cítrics, però també de l'oliva i l'ametla, entre uns altres”. “El seu treball i la col·laboració que tenen amb agricultors i Policies Locals ha fet que en aquests moments la província de Castelló lidere el descens de robatoris en el camp a la Comunitat Valenciana.”


alm 2El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana ha fet aquestes declaracions en el transcurs de la Reunió de Seguretat Agrària de la Plana Alta i Plana Baixa que ha presidit, acompanyat del coronel cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, Miguel Fresneda, que ha tingut lloc aquest matí en l'Ajuntament d'Almenara. El fòrum ha comptat amb la participació d'alcaldes i representants municipals de les dues comarques, entre ells, Nules, Borriana, Almassora, Xilxes, Moncofa, Onda, Almenara, la Vilavella, Les Alqueries, entre uns altres, a més de comandaments de la Policia Local d'aquelles poblacions que compten amb aquest cos de seguretat, així com amb representants d'organitzacions com la Unió de Llauradors, Fepac-Asaja, Intercoop i la Federació de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana.


En el primer semestre de 2017, a la Comunitat es van registrar 1.299 sostracions en explotacions agrícoles o ramaderes (-35,6%) respecte el primer semestre de 2016 i a Castelló es van registrar 126 sostracions en explotacions agrícoles o ramaderes (-52,5%) respecte el primer semestre de 2016 on es van registrar 265). “Per tant, Castelló no solament lidera el descens d'infraccions en el camp sinó que també la seua baixada és superior a la mitjana de la Comunitat i registra el menor nombre de robatoris de les tres províncies.”


En aquest sentit, durant la reunió s'ha fet un repàs de les principals operacions realitzades per l'Equip Roca de Castelló. La més important s'ha realitzat aquest estiu amb la detenció de 23 persones, desarticulant un grup d'organització criminal, pel robatori de 310.000kg de cítrics amb un valor de 40. 000 euros. Els detinguts, a Nules i Borriana, per presumpta apropiació indeguda també se'ls imputa delicte per falsedat de document DATA.

En aquest punt, dins de les mesures de control, s'ha recordat que els agricultors també poden ajudar a vigilar les seues collites utilitzant instruments i mitjans tècnics com el document DATA, que acompanya a les produccions agràries des del camp on són recol·lectats els fruits fins a la seua entrada en el primer establiment, per la qual cosa no solament serveix per a realitzar el seguiment del producte des la propia explotació agrària fins al magatzem, sinó que pot permetre a la Guàrdia Civil relacionar la collita directament amb el titular de la mateixa, detectant possibles irregularitats en cas de recol·lecció o transport.

Finalment, el delegat del Govern ha fet una crida perquè els agricultors col·laboren amb la Guàrdia Civil com a informants i ha apel·lat a la cultura de la denúncia. “Els agricultors són, en última instància, les persones que estan sobre el terreny, i tenen per a açò el telèfon 062 i l'Aplicació Mòbil Alertcops que envia la geolocalització i via xat es pot mantenir una conversa amb els agents policials.”

 

 

20181102 camideConquesta 945x222

LAVALL recital 700x125px 1

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

 

LAVALL recital 225x225px

 

recorte infonord

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació