L'IES Almenara celebrarà divendres una cursa per la pau i la no violència

IES Almenara 8 5 18ÀUDIO| Una representació de professors i alumnes de l'IES Almenara ens han contat els treballs realitzats sobre la pau i com serà la cursa del divendres on a més dels alumnes del centre també estaran els de sisé dels col.legis d'Almenara, Xilxes i la Llosa. 

L'Institut d'Almenara celebrarà divendres que ve 11 de maig a partir de les 10 del matí una carrera per la pau i la no violència que reunirà sota el lema “la vida és pau, corre a per ella” en la qual participarà tot l'alumnat de l'institut, així com els alumnes de sisè de primària dels col·legis d'Almenara, Xilxes i la Llosa, localitats els alumnes de les quals acudeixen a l'institut. 


Abans de la prova, que serà de 3 quilòmetres pels carrers d'Almenara, es produirà un acte en el qual se soltaran unes colomes com a símbol de la pau i a més es llegirà el compromís que haurà sigut signat pels alumnes del centre en un mural creat per a l'ocasió. Destacar que a aquest acte estarà presidit per l'alcaldessa d'Almenara, com els alcaldes de Xilxes i la Llosa, així com pels directors dels col·legis dels tres municipis i com no, el director de l'IES Almenara. 


Destacar que l'Ajuntament d'Almenara, a més de la infraestructura per a l'esdeveniment, sufragarà la despesa corresponent a les samarretes que es repartiran per als participants en la carrera on figurarà el lema de la mateixa. També participen els ajuntaments de Xilxes i La Llosa que sufraguen la despesa dels entrepans que es repartiran al final de la mateixa, així com l’Ampa, que repartirà fruita a tots els assistents (donada per Tollupol i Transportem Les Valls).


D'aquesta manera culminaran les activitats realitzades durant tot el curs vinculades a la pau. Així, ja en el primer trimestre es va organitzar una jornada per la interculturalitat en la qual es van plantar les bases d'una bona convivència en pau des del respecte a les diverses races i cultures. Mentre que en el segon trimestre entre tots els cursos hem un vídeo sobre la pau que es pot veure tant en el blog de l'institut com en les seues xarxes socials.


L'IES Almenara està molt conscienciat amb la seua labor educativa i formadora i es considera aquesta carrera com una aposta més en aquest sentit. cal recordar que l'any passat ja es va organitzar una carrera per una joventut sana sota el lema “crema sabatilles, no cremes neurones” i enguany l'objectiu ha consistit a conscienciar als alumnes que han d'estar allunyats de tot tipus de violència, i amb la pau com a principal valor en les seues vides. Des del centre es creu que “és la nostra obligació organitzar i promoure tot tipus d'activitats perquè els xiquets i joves de la nostra comarca cresquen en un ambient de bons valors i puguen aplicar-los en les seues vides quan cresquen”.

carrera IES 1

 

 

20181102 camideConquesta 945x222

LAVALL recital 700x125px 1

BASE faldon ESAP LA VALL

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació