ANUNCI.jpg

 

LA UNIÓ alerta de la possible presència d'un nou trips virulent en cultius de cítrics del sud d'Alacant i en el caqui

Podria ser el Scirtotrhrips aurantii, que prové d'Àfrica i Iemen i que està present a Espanya 

Cítricos_Trips_1.jpeg

La Unió de Llauradora ha detectat un inusual i fort atac d'un trips en cultius cítricoles del sud d'Alacant i que, donada la seua virulència, podria ser el Scirtotrhrips aurantii, que prové d'Àfrica i Iemen i que està present a Espanya des que es va detectar al novembre de 2020 a la província de Huelva. També hi ha sospites d'infestació d'aquest nou trip en el caqui a la comarca de la Ribera. Les temperatures hivernals d'enguany, càlides per a l'època, han afavorit, al costat d'una humitat relativa suficient, el desenvolupament i dispersió de Scirtothrips aurantii, en zones productores de Sevilla, Huelva i el sud de Portugal. Ara, falta per certificar si ha arribat també a la Comunitat Valenciana.

LA UNIÓ ja ha sol·licitat a la Conselleria d'Agricultura, després de les peticions de diversos dels seus associats que observen els danys en els seus fruits, que realitze les prospeccions oportunes en cítrics i caqui per a verificar si es tracta d'aquest Trips a fi d'iniciar els tràmits oportuns per a declarar la plaga i implementar les mesures contemplades en el Pla de contingència. Els resultats es concretaran al llarg de les pròximes setmanes pel Servei de Sanitat Vegetal que està efectuant una bona faena sobre aquest tema. “La prevenció sobre aquestes malalties és l'acció que sens dubte resulta més econòmica en aquests casos, d'ací ve que reclamem la implicació i la inversió suficient per a realitzar una prospectiva i les necessàries auditories”, assegurava LA UNIÓ.

LA UNIÓ aprofita per a reclamar al Ministeri d'Agricultura que reforce les nostres fronteres davant el perill de noves entrades de plagues que és cada vegada més gran pel considerable augment de les importacions de cítrics. Els grans especialistes en plagues adverteixen que el comerç global significa plaga global i per eixe motiu LA UNIÓ advoca per incrementar la seguretat en els protocols d'importació i reforçar els llocs d'inspecció fronterers (PIF), així com destinar més recursos als departaments de sanitat vegetal que tenen un paper destacat com a aliats del sector productor.

“La importació de fruita fresca és una potencial via d'entrada. Estem davant un risc molt elevat i més val previndre ara que curar després. La introducció d'altres plagues podria comportar una greu afecció a una citricultura europea orientada al mercat en fresc, per la qual cosa les pèrdues i la desestabilització del sector citrícola europeu serien irreparables”, assenyala Carles Peris, secretari general de LA UNIÓ. Peris insisteix en la necessitat de reforçar la producció autòctona enfront de les importacions. 

 

    ANUNCI.jpg

 


                                                                                         logo-ojd-interactiva.png.webp

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació