El sector de fruits secs estima recollir 8.750 tones d'ametla en la Comunitat Valenciana

Els productors d'ametles de la Comunitat Valenciana reclamen a la Conselleria d'Agricultura un pla de reconversió d'ametlers

Almendra_recurso.jpg

El Grup de Treball Autonòmic de Fruits Secs (GTA FS) estima en 8.705 tones la producció d'ametla per a la campanya 2023, després de la caiguda rècord de la passada campanya a causa de les inclemències meteorològiques en les zones de producció. L'estimació en aquesta campanya se situa un 21% per damunt de la mitjana dels últims tres anys i duplica la producció de la campanya passada.

Per províncies, a Alacant es preveu una producció de 2.526 tones el que suposarà un descens del 21% respecte de la mitjana dels últims tres anys. A Castelló s'esperen 2.549 tones, la qual cosa suposa un augment del 63% respecte dels últims tres anys i més del doble respecte de la campanya passada. A la província de València s'esperen 3.630 tones, la qual cosa suposarà un augment del 19% de la mitjana de les últimes tres campanyes. Aquestes previsions podrien variar en els pròxims dos o tres mesos, ja que la sequera, plagues o malalties i altres adversitats climatològiques poden influir en una disminució de la producció.

Quant a la superfície, amb una superfície productiva de 59.976 hectàrees, es manté quasi similar a la de la campanya passada. El secà, amb 51.266 ha, representa un 85% del total de superfície. La superfície de producció ecològica és de quasi 11.000 ha, la qual cosa suposa un 18% de la total. 

 

BASE faldon ESAP LA VALL

 

presidencia_h3.jpglogo-ojd-interactiva.png.webp

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

Escoltan's

 

app banner 300x300

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació